SM-Finaalien lajiesittelyt

KAISA

Kaisaottelu pelataan 60 pisteeseen paras kolmesta ottelusta. Molemmilla pelaajilla on oma lyöntipallo (valkoinen), jolla yritetään pussittaa muita paitsi omaa palloa sekä pussituksen jälkeen saada mahdollisesti kosketus, eli nakki, johonkin muuhun palloon. Eri pallojen pussituksista ja nakeista (kosketuksista) saa eri määrän pisteitä. Kaisan Suomen mestari viime vuodelta on Mika Stark EBK (6x mestari).

klo 9:30 Kaisa semifinaali I (paras 3 erästä / 60 pistettä)

klo 13.00 Kaisa semifinaali II (paras 3 erästä / 60 pistettä)

klo 16.30 Kaisa finaali (paras 3 erästä / 60 pistettä)
 

POOL 9-PALLO

9-palloa pelataan valkoisella lyöntipallolla ja 1-9:ään numeroiduilla kohdepalloilla. Pallot kootaan salmiakin muotoiseen pakkaan, ykkönen kärkipalloksi ja ysi keskelle pakkaa. Pelaajan on osuttava aloituslyönnillä palloon numero yksi ja jos jokin pallo menee pussiin niin lyöntivuoro jatkuu. Jos ysi menee suoraan laillisesta aloituslyönnistä pussiin, niin erä on voitettu. Pelaajan on aina osuttava ensin numeroarvoltaan pienimpään kohdepalloon. Pelin voittaa pelaaja joka pussittaa ensiksi pallon numero yhdeksän sääntöjen mukaisesti. 9-pallon Suomen mestarit viime vuodelta ovat Aki Heiskanen GU ja Riikka Saaranen BCL.

klo 9.30 Pool 9-pallo juniorit semifinaali I+II (7 voittoerään)

klo 11.15 Pool 9-pallo naiset semifinaali I+II (7 voittoerään)

klo 13.00 Pool 9-pallo miehet semifinaali I+II (9 voittoerään)

klo 14.45 Pool 9-pallo MN50 ja MN60 finaalit  (7 voittoerään)

klo 16.30 Pool 9-pallo juniorit finaali (7 voittoerään)

klo 18.30 Pool 9-pallo naiset finaali (7 voittoerään)

klo 18.30 Pool 9-pallo miehet finaali (9 voittoerään)

PYRAMIDI

Pyramidissa on 15 kohdepalloa ja yksi lyöntipallo. Pelin periaatteena on, että mitä tahansa palloa saa lyödä ja pussittaa, myös lyöntipalloa voi pussittaa kohdepallon kautta. Onnistuneen pussituksen jälkeen pelaaja saa jatkaa. Jokaisesta pussitetusta pallosta saa pisteen ja ensiksi kahdeksan pistettä saanut pelaaja voittaa erän. Ottelut pelataan viiteen erävoittoon. Roope Rask voitti Suomen mestaruuden viime vuonna kulttuuritalolla.

klo 9.30 Pyramidi semifinaali I (paras 9 erästä)

klo 13.00 Pyramidi semifinaali II (paras 9 erästä)

klo 18.30 Pyramidi finaali (paras 9 erästä)

SNOOKER

Pelin tarkoituksena on kerätä pisteitä pussituksilla. Yhden pisteen antavan pussitetun punaisen pallon jälkeen pitää valita joku "väripalloista"; arvoltaan 2 pistettä oleva keltainen, 3-vihreä, 4-ruskea, 5-sininen, 6-pinkki ja 7-musta. Punaisia ja "väripalloja" pussitetaan vuorotellen siten, että pussitetut punaiset jäävät pois pelistä ja "väripallot" nostetaan takaisin pöydälle omille pisteilleen kunnes kaikki punaiset on pussitettu. Tämän jälkeen ovat vuorossa väripallot arvojärjestyksessä pienimmästä suurimpaan. Lyöntivuoro päättyy pussituksen epäonnistuessa tai lyönnin aikana tapahtuneeseen virheeseen. Eniten pisteitä kerännyt pelaaja voittaa pelin. Maksimipistemäärä yhdellä lyöntivuorolla on 147 pistettä. Pelin taktisena piirteenä on saattaa lyöntipallo asemaan, ns. "snookeriin", missä yksikään sallittu kohdepallo ei ole osuttavissa muuten kuin yhden tai useamman vallin kautta. Robin Hull voitti vuoden 2014 Suomen mestaruuden.

klo 9.30 Snooker semifinaali I (paras 7 erästä)

klo 13.00 Snooker semifinaali II (paras 7 erästä)

klo 16.30 Snooker finaali (paras 9 erästä)

 Palaa etusivulle