Kari Kallio
57-60

Sami Karttunen


Kaisa 2. Semifinaali:
Kari Kallio RBK - Sami Karttunen BCL
1. erä 60 - 47 (rp)
- Teikkauksesta voitto Karttuselle niukasti, mutta aloituskaisa ohi. Kallio iski sitten kaisan keskelle valkoisen nakilla 11 - 0. Vähän perään Kallio vankisti johtoaan punaisella ja punaisen nakilla mennen 17-0 johtoon. Karttunen pääsi peliin mukaan tekemällä Kallion valkoisen ohilyönnistä jääneen punaisen kulmaan kaisan nakilla, 17 - 9. Heti perään siihen vielä kaisa valkoisen nakilla ja johtoon 17 - 20. Kalliolle jää hieman myöhemmin hyvä paikka ja tekee valkoisen pussiin kahdella punin nakilla eli johto vaihtui taas Kalliolle 24 - 20. Kalliolle jää uusi hyvä paikka melko pian ja iskee kaisan säkkiin valkoisen nakilla ja perään vielä kaisa eli 41 - 20 johtoon, kun vasta 15min oli peliä pelattuna. Karttunen ei lannistunut vaan teki kaisan kulmaan ja keskelle kaventaen tilanteeksi 41 - 32. Parin yksittäisen suorituksen jälkeen Karttunen tulee taas tehokkaasti peliin mukaan pussittamalla punaisen yli keskelle ja ottamalla samalla kaisan nakin kaventaen pelin 47 - 44. Peli muuttuu tarkaksi ja tulee paljon turvapeliä ja vastustajan asetuksen purkulyöntejä. Kallio nousee taisteluiden jälkeen 53 - 44 johtoon pussittamalla valkoisen punaisen nakilla ja pääsi siitä vielä hyvän kaisan päälle. Kallio yrittää kaisaa kulmaan, mutta ei mene, paitsi oma menee käkästä pussiin. Huono tuuri. Karttunen nousee pelissä tasoihin tekemällä punaisen krossilla keskelle eli pelitilanne 47 - 47. 45 minuutin kohdalla Karttunen lyö punaisella pallolla liimat Kallion valkoiseen palloon ja sää tästä hyvän paikan koittaa punaista keskelle, mutta epäonnistuu. Kallio epäonnistuu myös tämä jälkeen kaisassa ja taistelu alkoi muuttua jo trilleriksi. Kallion johdossa 51-47 peliaika päättyi ja alkoi voittolyöntikilpailu. Kallio voittaa teikkauksen ja ei erehdy ensimmäisellä yrityksellä vaan kaisa kulmaan, hyvin keskelle päälle ja poikki. Ensimmäinen erä Kalliolle 60 - 47.

2. erä: 49 - 60
- Kallio vei teikkauksen ja hyödynsi sen tekemällä heti kaisan kulmaan ja kaisan keskelle punaisen nakilla. Tilanne Kalliolle 18 - 0 johon Karttunen vastaa kahdella raa'alla punaisella kaventaen pelin 18 - 6, mutta heti perään helppo keskikaisa meni ohi ja oma luikersi pussiin joten peli oli taas 18 - 0. Kallio iskee tästä lisää vettä myllyyn tekemällä punaisen kaisan nakilla ja erittäin kovalla lyönnillä kaisan vielä raakana pussiin ja johto oli jo melko turvallinen 33 - 0, kun toista erää oli pelattu 7 min. Karttunen ei kuitenkaan luovuta vaan tekee hienolla pikkulinkulla kaisan kulmaan ja kaventaa 33 - 6. Ei kuitenkaan saa jatkettua sarjaansa kaisalla keskelle vaan epäonnistuu kynsilyönnissään. Kallio kuittaa tästä heti taas punaisen kulmaan ja kaisan kulmaan nousemalla jo 42 - 6 johtoon. Keskelle ei vain mene enää jatkokaisa ja 15 minuutin kohdalla Sami iskee sitten valkoisen ja kaisan pussiin, 42 - 14, mutta sarja päättyy helpohkon keskikaisan ohilyöntiin. Hieman myöhemmin Karttunen saa tehtyä valkoisen säkkiin ja kaventaa tästä pelin upeasti kaisan keskikrossilla ja punaisen nakilla (18) pelin lukemiin 42 - 34. Ja melkein heti perään 25min kohdalla hoikka kaisa keskelle Karttuselta ja peli lähes tasoihin 42 - 40. Karttuselta jää viti alle tämän jälkeen josta Kallio saa helpon seiskan nousten 49 - 40 johtoon. Karttunen nylppää valkoisen yli kulmaan 49 - 42 ja asettaa kaisan. Kallio ei saa hyökkäyspeliään kuntoon ja Karttunen kaventaa tästä 49 - 48. Hieman perään Karttunen tekee valkoisen keskelle kaisan nakilla ja vielä kaisan kulmaan, partti ja kavennut pelissä 1-1 toisen erän 60-49 voitolla.

3. erä: 47 - 60
- Kontraerän teikkausvoitto Kalliolle ja alkoi hienosti kaisa kulmaan, keskelle ja punainen keskelle 15-0. 11 min pelin jälkeen Kallio siirtyi jo 21-0 johtoon. Karttunen iski tämän jälkeen ensin valkoinen kulmaan punaisen nakilla 21-4, heti perään punainen keskelle 21-7, sitten kaisa keskelle 21-13, ja punainen kulmaan 21-16 - Kallio otti tauon. Sami alkaa lämmetä ja nousee 21-37 johtoon hienoilla palloilla, kun peliä oli pelattu n. 30min. Kallio tekee kaisan kaventaen 27-37, mutta lyö helpon valkoisen ohi ja Karttunen iskee kaisan punaisen nakilla ja nousee jo 27-49 johtoon. Alkaa valkoisen tiukka pelaaminen ja kummellekkaan ei jätetä paikkoja kokeiltavaksi. Molemmat tekee hienot punaiset pelissä 30-52 ja kun peliä on pelattu n. 50min, Kallio iskee kaisan krossilla keskelle ja valkoisen takilla kaventaen pelin 47-52. Karttunen ei kuitenkaan tästä hätkähdä ja pystyy tekemään pelissä kuitenkin kaisan kulmaan ja kaisan keskelle voittaen ratkaisevan erän 47-60 ja finaaliin lukemin 1-2.

Jukka Kontio (edited by Joni Ahola)
Takaisin tuloksiin