Lepistö Tomi
17-46

Tuhkanen Arto


1. semifinaali: Lepistö Tomi - Tuhkanen Arto

Teikkaus voitto Lepistölle ja aloitus kaisa ohi. Arto valkoinen kulmaan. Arto punainen kulmaan ja semi helppo kaisa kulmaan ohi. Kaisa jää Tomille alle ja kaisa kulmaan, huono päälle veto ja valkoista kulmaan. Valkoisen siirtelyä. Artsi vaikea kaisa linkku kulmaan hiukan ohi. Stellailuu ja seiftii. 16 min pelattu ja tilanne 6- 5 Tomille. Toimi punainen keskelle ja kaisa keskelle ohi. Arto punainen kulmaan ja seifti perään. Todella varovaista peliä ja tilanne 22min kohdalla 9-8 Tomille. tomi valkoista kulmaan ohi, Artolle hyvä paikka ja punainen kulmaan, valkoinen keskelle ja hiuksen hienosti ohi kaisan nakin ja setellaa punaisen. Tomi purkaa vallin kautta ja valkoinen jää alle. Kalpa ei onnistu saamaan vitiä kulmaan. Tomi kaisa ylikeskelle yritys, ei onnaa. Artolta hyvä punaisen stelli. Tomin purku epäonnistuu. Arto valkoinen keskelle ja punainen kulmaa vasurilla ja kaisan nakki. Arto stellaa punaisen, tilanne 9-24 artolle. Arto punainen kulmaan kaisan takimaskista ja tilanne 9-27. Tomi ottaa 5min tauon kun peliä on pelattu 32min. Arto punaine kulmaan valkoisen nakki, punainen kulmaan, punainen keskelle valkoisen nakki 13 pötkö ja tilanne 9-40 Artolle. Tomilla hyvä valkoinen kulmaan ja kaisan nakki, mutta ohi. Arto kaisaa kulmaan ja ohi. Tomi stellaa punin, jää artolle hoikka kulmaan, mutta ohi. Tomi vuorostaan punaista kulmaa ja pussiin vitin nakilla. Perään pitkää vaikeaa kaisaa ja melkein säkkiin. Tilanne 14-40 artolle. Tomi vaikea venytys valkoinen kulmaan ja punaisen stelli aloituspäähän. Arton purku epäonnistuu. Tomi stelli puni kulmaan. Vaikea valkoinen kulmaan ja kaisan nakki tilanne kaventuu 26-40. Arto punainen keskelle yritys ei onnistu ja Tomilla vaikea kaisan stelli alla, mutta yrittää punaista kulmaan ei mene. Artolle jää punainen kulmaan, josta kaisan nakki ja keskikaisan päälle, pussiin ei nakkia. punainen kulmaan ja kaisa keskelle alla ja partti 20 pisteen pötköllä. Ensimmäinen frame Artolle 60-26.

Toinen frame ja teikkaus voitto Tomille. Tomi aloitus kaisa ohi. Valkoisen seiftailuu. Tomi punainen valkoisen nakilla ja kaisa punaisen nakilla 17-0. Arto viti kaisan nakilla, kaisa kulmaan, kaisa keskelle punin nakilla 17-25. Arto Tomi puni, puni valkoisen nakilla 25-25. Arto puni kulmaan 25-28 artolle. Tomi vasurilla kaisaa kulmaan hiukan ohi. Arto vitiä keskelle haagi haagi pihalle. Tomi punia kulmaan ja tuntti pihalle. Artolla kaisa kulmaan alla ja pussiin kahdella punaisen nakilla ja tilanne artolle 25-43. Arto hoikka puni keskelle, puni kulmaan ohi. tilanne 25-46. Tomi pitkä valkoin kulmaan, jää haagien väliin ja ei tipu. Arto pitkä kaisa kulmaan ei mene ja Tomille jää kaisa keskipussin haagien väliin. Kaisa pussiin punin nakilla, kaisaa kulmaan ei mene. Tilanne 37-46 artolle. Valkoisen siirtelyy ja stellailuu. Tomi valkoinen keskelle, piikkiin ja piikkiin ei mene. Arto puni kulmaan ei tipu. Tomille puoli pallon leikkuu viti alla keskelle ja ei mene. Tomi puni kovalla forsilla keskelle ei mene. Artolla krossi kaisa keskelle yritys, ei uppoa. Artolla hyvä mesta puni keskelle ja kaisa alla keskelle, mutta puni ei uppoa. Tomin kaisan stellaus epäonnistuu ja artolla kaia kulmaan alla ja sinne uppoaa. Piste kaisaa kulmaan ei uppoa. Tomi kaisa keskelle punin nakilla, tilanne 49-52 perään valkoista kulmaan kaisan nakilla ei mene. Valkoisen seiftailuu ja pussitus yrityksiä. Tunnelman tiukkuus on käsin kosketeltavissa! Arto yrittää kaisaa kulmaan vitin nakilla ei uppoa vaikeahko parttipallo. Tomille jää kaisa ylikeskelle ja ei uppoa parttipallo. Tarkkaakin tarkempaa valkoisen seiftailuu. Artolla kaisa ylikeskelle paikka ja partti oli tosi lähellä piikkien kautta kaisa pihalle. Tomi vallkoinen kulmaan punin nakilla ja tilanne 53-52 Tomille. Kesken Tomin braken pieni 1min tauko ja kuulutetaan naisten poolin semifinaali pelaajat lavetille. Tomi mittailee vaikeahkoo kaisaa keskelle katseellaan, empii ja lyö sitä keskelle ja sehään uppoaa hiljaisella forsilla ja kaupan päälle punin nakki ja frame voitto pistein 60-52, olipas hienosti kasattu hemot ja parttipallo kuulutustauon jälkeen. Tilanne frameissa 1-1.

Kontra Frame: Teikkaus voitto jälleen Tomille. Aloitus kaisaa kulmaan ja ei mene vieläkään. Arto puni kulmaan kaisan nakilla, hoikalla 2.Piste puni kulmaan ja 12-0 johtoon. Arto seiftaa ja epäonneksi punainen jää keskipussin tuppeen. Tomi hoikka puni keskelle päätyvallista ei mene. Artollahieno hoikka puni keskelle, piste punia ylikeskelle ja ei uppoa, 15-0 artolle. Pelattu 10 min. Puni keskiluukulla vuoroin alla ja valkoisen siirtelyy valleihin. Patti tilanne aukeaa kun arto ottaa punin pois luukulta. Tomi stellaa itselle kurotus punin ja Arto vastaa semivaikeelle kaisan stellille kulmaan. Tomi ei yritä punia vaan lyö valkoista ylikulmaan. Valkoisen Siirtelyy ja Tomi yrittää valkoista ylikeskelle, milleistä kiinni että ei tipu. Arto valkoista kulmaan ja kaisa nakilla peliin ei mene ja Tomille jää kaisa alle. Ei uppoa kaisa tomilta. Arto valkoista kulmaan  pistettä, punia keskelle, mutta jää haageihin. Tomilla käsi pallo ja punainen on keskitupessa, Arton valkoista kulmaan kaisan nakillla ei mene, hidas forssi ja artolla jää puni keskelle, siitä hoikalla 3 pojoa ja sitten todella hieno pitkä kaisa kulmaan, puni kulmaan ja johto kasvaa 12 pisteen pötköllä 29-0. Tomilla semi vaikea pistekaisa alla keskelle ei mene. Arto vetää puolipallon linkkukaisan kulmaan ja tilanne 35-0, piste kaisa perään kulmaan ja milleistä kiinni että ei mene. Parit hengailut ja arto vetää vitn kulma tuppeen ja ei tipu. Valkoisen siirtelyy. Pelattu 25min. Arto stella punin kulmaan, tomi purkaan mutta puni jää alle ristikulmapussin suulle ja puni pussiin ja pitkää vitiä perään ei mene. Arto johtaa 38-0. Artsi yritää kaisa kyytiä kulmaan, ei mene. Tomille jää semi vaikea puni kulmaan ja ei mene. Puni nakka toisessa päässä kaisan luukulle ja arto ei saa kaisaa pussiin, nakit tuli puniin. pelattu 30min ja tilanne edelleen artolle 38-0. Valkoisen siirtelyy vallista valliin kaisan ollessa pussitettavissa vas. keskipussiin. Tomi stellaa kaisan kulmaan ja arto lyö vitin yli kulmaan sivu vallin kautta. Tomille jää tod. vaikea krossi kaisa, ei mene. Arto liruttaa vitin melkein kulmaan. Pelattu 35min ja tomi aukaisee pistitilen hienolla hoikalla vitillä keskelle ja kaisan nakki. Tilanne 38-7 artolle. Arto kuittaa todella hienolla kaisalla kulmaan ja perään puni kulmaan kaisan nakilla ja tilanne artolle 53-7. Seiftailuu, peliä pelattu 40min. Arto naulaa punin kulmaan punin nakilla ja tilanne 59-7, piste puni kulmaan ja partti 60-7. Lentävä kalakukko Kuopion Kalpan oma mies Arto Tuhkanen kaisa finaalin 2-1 voitolla.

Kauden kaisakomeetta Tomi Lepistölle uran ensimmäinen SM-mitali. Tuhkanen oli kokeneempana liian paha. Lepistölle kuitenkin upeasti täydellisen RG-kauden päätteeksi pronssia.

 

Arto Tuhkanen finaaliin metsästämään viidettä Suomenmestaruutta. Talolta on tullut kaksi vuosina 2005-2006 ja aikaisemmat 1998 ja 2000.

Arto Tuhkanen:
- Ennakkoon ajattelin, että on tosi kova vastustaja ja ehkä sen takia alku jäi ylivarovaiseksi. Kolmannessa pelissä pallot pyöri mulle suotuisasti, eikä Tomille jäänyt yhtään paikkaa. Tässä oli todella nyt sitä onnea mukana, mutta tällä kertaa näin. Kulttuuritalon finaalit on tuttua ennestään, joten oli helppoa pelata ja siitä taisi olla mulle vähän etus. Mutta seuraavalla kerralla se on Tomillekin varmaan helpompaa pelata täällä. Kiva huomata itselle että oli vielä pientä jännitystä ilmassa, se on vaan terve piirre pelaajassa.
Takaisin tuloksiin