Matikkala Akseli
60-50

Muhonen Timo


1. erä
Timon tyhjästä aloituksesta Akseli saa alussa yhden pallon, mutta ei enempää. Timo vastaa tähän kolmen sarjalla. Akseli tasoittaa heti pallot 3-3. Timo tekee yhden pallon, mutta hieman hyvä hyökkäyspaikka epäonnistuu. Akseli vastaa tähän neljän sarjalla mennen jo pallon päähän 4-7 johtoon. Helpohko kohdepallo ohi tuo Timon takaisin peliin, mutta vain yhden pallon saa kavennettua 5-7. Akselilta hyvä kohdepallo nyt säkkiin ja 1-0 johtoon.

2. erä
Akseli aloittaa tyhjän. Timo saa tehtyä neljän pallon sarjan, mutta jättää Akselille pallon reikään. Akseli rankaisee vain yhdellä pallolla. Timo siirtyykin jo muutaman hyvän pallon myötä 7-1 johtoon. Seiftitaisteluksi meni erä. Timo yrittää vaikeaa restikohdepalloa ja pallo jää reikään. Aku pääsi lypsämään pari palloa, kavennus 7-4 palloihin. Timolta jää toisen kerran pallo samaan reikään, josta Akseli teki pallot tasoihin 7-7 ja joutui seiftaamaan. Timolta epäonnistuu nylppy virheen arvoisesti ja Akseli voitti kuin voittikin toisen erän ja 2-0 johtoon.

3. erä
Akseli tekee alkuun yhden pallon, mutta helpohko ohilyönti perään. Muhonen vastaa neljällä pallolla ja Akseli tasoittaa heti perään 4-4. Pussitusrikasta peliä, mutta myös helpohkoja ohilyöntejä tulee sarjojen perään. Timo menee palloissa 6-4 johtoon, mutta seuraava lentää yli pöydän. Akselille pallo 6-5. Pari tyhjää lyöntivuoroa molemmilta ja Aku ottaa taas pelin haltuun ja nousee 6-7 johtoon. Timolta taas huono seiftaus ja Aku rankaisee 3-0.

4. erä
Timo pääsee erässä taas aloittamaan pussittelut erässä tehden kolme palloa. Ohilyönti kuitenkin taas pilasi sarjan jatkumisen ja Akseli pääsi erään mukaan. Nuorukaiselta vakuuttavaa pussittelua niin kohdetta kuin luikkaa. Viiden sarjalla 5-3 pallojohtoon. Muhonen pelaa kuitenkin varmasti taas kolme palloa ja siirtyy 5-6 johtoon. Jälleen jää pallo reikään ja Akseli tekee tästä reikäpallon kulmaan ja oman keskelle, johtoon 7-6. Timo vastaa upealla pitkällä kohdepallolla ja luikka jää reiälle alle. Kontrapallo kuitenkin kynnestä menee ohi ja toisen kerran 7-7 pallotilanteessa. Akulta hyvä seifti, Timolta hiukan vajaa ja Aku lyö todella upean pitkän luikan säkkiin 8-7.

5. erä
Timo lyö hyvän kohdepallon säkkiin ja rikkoo samalla pakan. Seitsemän sarja upeilla palloilla. Timo ei ole luovuttanut. Timo voittaakin erän 8-1 ja kaventaa pelin 1-4.

6. erä
Akseli nostaa kierroksia ja Timolta alkoi usko loppumaan. Erä Akselille 8-1 ja koko ottelun voitto 5-1. 

Ottelu oli todella laadukas ja Timo Muhonen pelasi myös hyvin. Neljä ensimmäistä erää menivät kaikki niukasti Oulun nuorelle Superruiskulle.

Akseli Matikkala, OBK pelasi itsensä SM-finaaliin. Uran ensimmäinen Amerikankan mitali tulee olemaan finaalipaikan arvoinen

Akseli Matikkala:
- Oli tosi siistiä pelata, vaikka tuntui ettei ole ehtinyt kunnolla herätä. Peliolosuhteissa oli opettelemista, mutta tärkeintä kuitenkin että tuli voitto. Pari erää meni tiukoille, mutta viimeisessä tuli selvä ero. En oikein muista miten peli meni, olin sen verran sokissa tästä kaikesta koko pelin ajan. En varmaan yltänyt aivan parhaimpaani. Uusilla veroilla luikan hakeminen oli hankalaa. Pukkasin vaan palloa valliin jos ei ollut mitään alla. Finaalissa pelaan vaan omaa peliäni enkä yritä mitään ihmeellistä.

 

Timo Muhonen EBK, uransa paras pyramidikilpailu tuotti SM-pronssia. 1-5 tappiosta huolimatta, neljä ensimmäistä erää olisivat voineet mennä kaikki kumminkin päin.
Takaisin tuloksiin