Tuhkanen Arto
19-60

Hämäläinen Mikko


Kaisan SM-Finaali 2015 Tuhkanen Arto - Hämäläinen Mikko

1 Frame: Teikkaus voiton vie Mikko A.K.A. Hämis. Kaisaa kulmaan ja kaisa pussiin, kaisa keskelle vitin nakilla, puni kulmaan, kaisa keskelle, punia kulmaan kaisan nakki, mutta ei mene. Arto viti kulmaan kaisan nakilla, puni kulmaan ja punin stellaus. Mikko käsipallosta 2.piste puni kulmaan, aloitus piste puni niukasti ohi, tilanne mikko johtaa 29-10, pelattu 10min. Mikko viti kulmaan ja punaisen stellaus aloituspään kulmapussin haagien väliin. Arto käsipallosta vapaana olevaa punaista kulmaan, ei mene. Mikko stelli punaista hoikalla kulmaan, tunttaa haagien väliin. Arto pussittaa punin ja saa nakit toiseen punaiseen, tilanne hämikselle 31-16. Artsi seiftaa ja jää punaisen taakse maskiin ja Hämis stellaa itselleen punin keskelle. Arto purkaa ja seifti peli alkaa. Hämis kaisa kulmaan, viti yli kulmaan seifti, tilanne 16-37 Mikolle, pelattu 17min. Artolla puni kulmaan kun Mikolla on kaisa sen jälkeen keskelle auki, puni ei mene.  Puni pyörii keskelle ja Mikko mokaa helpon punin keskelle kun olisi tullut vielä kaisan nakki. Arto pussittaa punin kulmaan kaisan ja vitin nakeilla, perään kaisaa kulmaan valkoisen ollessa lähellä, ei mene, tilanne Mikolle 37-27, pelattu 22min. Artsi painaa todella hienon kaisan ylikeskelle ja jatko kaisa on lähellä upota kulmaan punin nakilla. Arto johtoon 39-37. Hämis painaa hienon pitkän punin kulmaan ja aloitus punin päälle, ei mene. Mikko johtoon 40-37. Seiftailuu, peliä pelattu 30min. Mikko puni kulmaan vitin nakilla ja aloitus piste punin päälle ja pisti puni pussiin, pisti puni pussiin vitin nakilla ja taulussa mikolla 53 pistettä, arton viti päätyvalliin ja tilanne on mikolle 53-39. Arto viti kulmaan, tilanne 53-41 mikolle. Seiftailuu, taktikointia, semi pussitus yrityksiä ja peliä pelattu 41min. Arto pussittaa vaikean kaisan kulmaan läheltä päätyvallia, tätä ei mikko purkanut, ei ollut muka alla, perään piste kaisaa kulmaan , ei mene. Tilanne kutkuttava mikko 53 ja Arto 47. Hämis kämmää helpohkon punin kulmaan lähietäisyydeltä. Artolle jää kaisa keskelle ja hiuksen hinosti vitin nakit ohi 6 pistettä, punia kulmaan ei mene. Tilanne tasan 53-53., peliä pelattu 49min. Mähis kaisaa kulmaan ja tunttaa niukasti ulos. Arto vitiä kulmaan ja koppaan ja kaisan stelliä aloituspäähän, kaikki pallot boxin sisällä ja Mikolla käsi pallo, tilanne Artolle 55-53. Artolle ei jäänyt mitään alle ja lähtee yrittämään mikon vitiä, ei mene. Hämis pitkää kaisaa kulmaan partt yritys nakilla, ei mene. Arto keskelle hoikkaa kaisaa ja partti ei mene. Mikolla viti keskelle koitos ja altsulla nakki kaisaan ja ei tule parttia. Artolle jää helppo kaisa keskelle ja ensimmäinen Frame menee kuopion miehelle Arto Tuhkaselle 60-53.

2. Frame: Artolle teikkaus ja kaisa kulmaan, puni kulmaan kaisan nakilla, kaisa keskelle punin naikilla, puni kulmaan 30-0 (30 pötkö). Mikko puni kulmaan, tilanne Artolle 30-3. Mikko kaisa keskelle vitin karasta ja keski kaisa ohi, tilanne 30-9 Artsille.Mikko kaisaa hiljaa keskelle, haagien kautta ulos. Mikko ultra hoikkaa kaisaa keskelle, ei osu, vti ottaa kaisan pois, mutta viti artsille alle. Arto viti keskelle ja helppo kaisa kulmaan ohi. Mikko käsipallosta kaisaa kulmaan ja ohut kaisa uppoaa vitin nakilla, päätykynnestä jatkopalloa vitiä keskelle hoikalla leikkuulla ja viti koppaan, kaisan stelli ja tilanne on kutkuttava 32-22 Artolle. Stelli puretaan ja alkaa vitin hinaus, hetkellisesti. Mikko lähtee yrittämään vaikeahkoo kaisaa kulmaan, ei mene. Artolle jää puni kulmaan ja puni koppaan vitin nakilla, kaisaa kulmaan, joka ei uppoa, tilanne 37-22 Artolle. Mikko kaisaa ylikeskelle ja hiuksenhienosti ohi. Arto vitiä ylikeskelle ja sinne uppoaa, palkintona kaisaa kulmaan punin nakilla, mutta ei mene. Arto johtaa 39-22. Mikko raiskaa hienon pitkän sojon kaisan kulmaan , punin keskelle, kaisan keskelle, punin kulmaan kaisan nakilla ja viti jää liimat pistekaisaan, stellaus ja tilanne 46-39 mikolle (mikko pötkö 24).Mikko hoikka kaisa keskelle koitos, haagien kautta pihalle. Arto kaisaa kulmaan ja pussiin, viti punin taakse ja pilkkukaisa jää maskiin, mutta puni näkyy ja se uppoaa koppaan, keskikaisa ei uppoa punin nakilla ja tilanne on Artolle 48-46. Artsi painaa punin vasurilla pesään, pistepunia kulmaan ja kaisan nakki, mutta ei partti maistunut kun ei puni uponnut. Mikko liimaa arton punin taakse piiloon, arto siirtää vitiä. Mikolla mahdollinen kaisa ylikeskelle alla tai hoikalla vitiä kulmaan, kaisaa ylikeskelle mutta tulee ultrahoikka leikkuu ja ei mene ja valkoinen siivoo kaisan päätyvalliin. Arto yrittää vaikeaa takaleikkuu päätyvallista kulmaan, ei mene ja Mikolle jää viti keskelle, mutta ei uppoa. Artolle jää kaisa keskelle alle ja hiivittely pussitusyritys ei mene. Valkoisen nuljaus sessiota. Mikko yritää vaikeaa sojo kaisaa kulmaan, ei ole kaukana. Mikko pitkää kaisaa kulmaa vitin nakilla, mutta ei osu haagien väliin. Arto vitiä kulmaan, ei mene. Mikko vuorostaan vitiä hiljaa kulmaan ei tulosta. Mikolla puni keskelle alla ja sinne menee, valitettavasti oma viti muuttaa suuntaa piikistä ja ei tule nakkeja. Tilanne 51-49 Artolle. Mikko painaa pitkän sojohkon pistepunin kulmaan, valkoisen koitos toisen pään ristikulmaan ja haagien väliin. Arto valkoista kulmaanei mene.Mikko kaisa kulmaan ei nakkeja, keskikaisa parttipallo ei mene. Mikko johtoon 58-51. Kaisa jää keskelle ja arto vetää päätykynnestä ja niukasti ohi. Artsi puni kulmaan ja vaikeahkon kaisan päälle, Kaisa lähellä päätyvallia ja arto ei saa kaisaa. Mikolle jää puni kulmaan ja sehän uppoaa ja Hämis vie tokan todella tiukan framen 60-54 ja ratkaisu SM-voittajasta siirtyy ratkaisu fremeen.

Ratkaiseva 3. eli kontra frame: Hämis teikkaus voitto, kaisa kulmaan, kaisa keskelle, kaisa kulmaan ja kaisa keskelle vitin nakilla ja pötkö 29 pistettä ja tilanteeksi 29-0. Parit siirtelyt ja Arto puni kulmaan kaisan nakilla ja kavennus 29-9. Mikko viti kulmaan kaisan nakilla, punia kulmaan ei mene,tilanne mikolle 36-9. Mikko vitiä kulmaan, ei uppoa. Arto kaisaa ylikeskelle ja sinne uppoaa ja viti keskikaisan päälle ja kaisa keskelle, viti kulmaan  ja kaisan stelli aloituskulmaan. Tilanne 36-29 Mikolle. Mikko käsipallosta kaisan purku ja onnistuu. Artsi yrittää pitkää hoikkaa päätyvalli kaisaa kulmaan ei mene. Mikko stellaa punin ja artsi purkaa. Artsi seiftaa kaisaa toiseenpäähän, mutta se jää mikolle alle. Vaikeahko pitkä kynsipallo ei kuitenkaan uppoa. Arto vetää todella hienon hoikan punin kulmaan ja nakit puniin sekä kaisaan, tilanne 41-36 Artolle. Hämis painaa hienon pitkän vitin kulmaan, kaisaa keskelle, ei mene, mutta samalla tulee puanisen stelli. Arto painaa kuitenkin vaikean kaisan kulmaan käsipallosta ja tilanne Artolle 47-38. Mikko naulaa hienon pilkku kaisan kulmaan, perään kaisa keskelle punin nakilla ja johtoon 56-47. Artsi kaisaa kulmaan ei mene. Mikko punia kulmaan ja sinne uppoaa, ei nakkeja, pistepunia kulmaan, mutta partti ei uppoa käy kuitenkin huulilla, 59-47. Mikolla puni ylikeskelle alla, mutta Arto odottaa kaisan ylikeskelle stellissä. Mikko vetää steiftillä vitiä ylikulmaan. peliä pelattu 24min.  Mikko yrittää parttia puni ylikulmaan ja on todella lähellä, mutta ei mene. Artsi valkoista kulmaan ei mene. Mikolla hoikka koitos punia päätyvallista kulmaan, tunttaa pihalle. Puni jää vuorostaan Artolle alle ja sinne uppoaa, ei nakkeja ja oma jää piiloon mikon vitin taakse ja Artsi stellaa punin kulmaan. Mikko stella punin kulmaan, jonka arto upottaa punin kyydillä, tilanne 59-53 mikolle. Arto painaa vitin kulmaan kaisan kyydillä ja yrittää vaikeaa punia kulmaan kaisan nakin ollessa alla, mutta puni ei mene. Mikko stellaa oman käsipallosta punin päälle Arton ollessa puoli maskissa punin takana. Arto lyö oman vitin väliin. Mikko lyö vitin punin taakse kulmapussin eteen. Artsi yrittää punia keskelle ja takapiikkiin, olis tullut kaisan nakki ja partti. Puni jää alle keskelle ja Oulun Spiderman Mikko Hämäläinen lyö Partti pallon säkkiin ja vie kutkuttavan jännittävän finaalin erän 60-55 ja Suomen Mestaruuden 2015 2-1 erävoitoin. Hienosti taistelleelle Kuopion Kaisa virtuoosille Arto Tuhkaselle SM-hopeaa.

SUOMEN MESTARI 2015 Mikko Hämäläinen

Mikko Hämäläisen uran 2. henkilökohtainen Kaisan Suomenmestaruus. Ensimmäinen tuli 1995 eli 20 vuotta sitten.

- Sain tähän ratkaisuerään hyvän alun 29 pisteellä. Sen jälkeen Arto tuli mukaan ja oltiin rinnatusten kunnes pääsin lopussa taas ohi. Oli kyllä aikamoinen peli, kädet oli ihan hiestä märkänä. Arto on kyllä kova vastustaja ja kaikki kunnia hänelle. Hän on kokenut täällä talolla kävijä ja hieno pelaaja. Mulla oli paikka jo ratkaista aikaisemmin, mutta en siinä onnistunut. Pystyin kasaamaan itseni vielä siitä ja onnistuin lopulta. Kaisassa ei voi olla ikinä varma voitosta ennen kuin viimeinen pallo on sisällä. Kausi kyllä huipentui tähän, on ollut todella hyvä kausi. Olin kuudessa rankingfinaalissa, joista voitin puolet. Ja nyt tuli Suomen mestaruus 20 vuoden jälkeen, edellinen oli vuonna 1994, 19-vuotiaana pojankloppina. Nyt ei parane odottaa seuraavaa mestaruutta enää uutta 20 vuotta sillä sitten tämä ei varmaan enää onnistu.
Takaisin tuloksiin