Manninen Jori
60-20

Matikkala Akseli


1. Erä
Akseli siirtyi 6-2 johtoon pienen sarjan myötä. 7-2 tilanteessa Jorille jäi pallo alle ja hän kavensi pelitilanteen 7-4. Akseli kuitenkin vei ottelun lukemin 8-4.

2. Erä
Ensimmäinen lyöntivuoro oli tyhjää, mutta sitten Akseli iski kahdella lyönnillä kolme palloa, 3-0. Jorille jäi hyvä kohdepallopaikka, Siitä 3-2 kavennus. Erä eteni tasa tahtiin 4-4, 5-5. Jori pystyi puristamaan enemmän ja voitti erän 8-5 ja tasoitti ottelun 1-1.

3. Erä
Akselilta erän täydellistä hallintaa. Kaksi neljän sarjaa riitti erän 8-1 voittoon ja 2-1 johtoon.

4. Erä
Akselilta tahti sen kun kiihtyy, Kahdeksan pallon sarja ja 3-1 johtoon. Jori otti tauon.

5. Erä
Akseli ei malttanut odottaa kentälle pääsyä ja kun sinne taas tauon jälkeen pääsi, oli tahti edelleen tehokasta. 19 pussitusta peräkkäin ilman ohilyöntejä (pois lukien aloitukset) tyrehtyi pitkään kohdepalloon. 3-0 pallojohto. Jori iski myös kolme palloa 3-3 ja vähän perään nousee parilla lyöntivuorolla jo 3-7 johtoon. Partti ei onnistu ja Akselille jää paikka nousta takaa. Ensin kohdepallo kulmaan 4-7, luikka keskelle 5-7, luikka kulmaan pahasti ohi. Jori vie erän 5-8 ja kaventaa pelin 3-2.

6. Erä
Akseli tekee pallon, mutta heti perään virheen. Jori saa tehtyä kolme palloa. Akseli kuitenkin saa uuden paikan ja tekee taas sarjaa nuoruuden innolla, 4-3 Akseli johtoon. Jori nousee kuitenkin upeasti ja jatkaa sinnikkäästi laadukasta peliään. Jori nousee erässä 5-7 johtoon ja saa hyvän luikkapaikan. Epäonnistuu, mutta niin epäonnistuu myös Akseli heti perään. Hetken päästä Akselille jää reikäpallo. Se säkkiin 6-7 ja perään upea luikka keskelle 7-7. Seiftillä pallot eri puolille pöytää. Jori vastaa hyökkäyksellä joka epäonnistuu ja Akselille jää lähes pilli pallo kulmaan - se tunttaa aivan reikään ja Jori tekee tästä 8-7, tasoittaen erät 3-3. Akseli otti tauon

7. Erä
Jorilta tyhjä aloitus ja Akseli tekee kaksi palloa ja kohdepallo jää kovasta lyönnistä huolimatta aivan pussin suulle. Jori tekee tästä kaksi palloa samalla lyöntivuorolla ja seuraavalla vahinkopallo keskelle - Jori oli jo poistumassa pöydältä, kun pallo lirahti säkkiin. Tästä Jori saikin hyviä paikkoja lisää ja teki vielä kaksi kohdepalloa lisää ja yhteensä viiden sarjan. Aku lähti 2-5 tappioasemasta uudelleen sisuuntuneena, 3-5. Seuraavalla lyöntivuorolla molemmat teki pallot, 4-6. Aku puolestaan lyö kaksi palloa samalla lyönnillä säkkiin, näyttävästi ja seiftaa perään 6-6. Akseli voittaa seiftit ja vie erän 8-6 ja siirtyy erän päähän Suomenmestaruudesta 4-3 johtoon.

8. Erä
Akselilta aloitus säkkiin ja hyvä paikka iskeä lisää. Ei kuitenkaan onnistu, 1-0. Jori siirtyy 1-4 johtoon. Akseli sai paikan tämän jälkeen, tekee kuuden pallon sarjan ja pääsi 7-4 johdossa jo kokeilemaan luikalla Suomenmestaruuden arvoista parttia. Ei lähtenyt niin rennosti ja ohi. Jorille jäi paikka, mutta ei saaanut kuin yhden kaventaen 7-5. Akselille ei jää paikkaavaan tyytyy seiftaamaan - onnistuu ok. Jori hyökkää vaikeahkoon, ohi, Akselille toinen hyvä paikka, pitkä 20cm päässä pussista oleva kohdepallo ohi ja Jorille jäi paikka. Siitä kohdepallo 7-6 kaventaen, mutta seuraava ohi. Akseli lähtee semipitkään kohdepalloon, lyöntistanssia joutui hakemaan, mutta pussiin ja 8-6 voitolla Akseli Matikkalasta Amerikankan Suomenmestari.

 

Akseli Matikkalalle uran ensimmäinen Suomenmestaruus! Hän täytti 18 vuotta toukokuun alussa.

Akseli Matikkala
- Sain rakennettua pari hyvää sarjaa ja loppu oli raakaa työtä. Täytyy kyllä myöntää että olin vähän kipsissä eikä peli lähtenyt millään rullaamaan. Kuitenkin hienoa saavuttaa Suomen mestaruus.
Takaisin tuloksiin