Hämäläinen Mikko
16-60
42-60, 44-60

Määttä Mika


1. semifinaali Mikko Hämäläinen Vs. Mika Määttä

1. teikkausvoitto Mika Määtälle.  Kaisa kulmaan 6 pistettä, kaisa keskelle punin nakilla 12 ja nakki puni reikään. Hoikka puni kulmaan 3 pistettä. Kaisaa kulmaan ei mene, Mikalle 21 pisteeen sarja. Mikko valkoinen kulmaan, kaisa keskelle punin nakilla 12, kaisaa kulmaan ei mene. Mikko kaventaa tilanteeksi 14-21. Pitkän seifti taistelun (valkoisen siiretelyy) jälkeen Mikko pussittaa kaisan keskelle ja joutuu stellaa oman. Tilanne 20-21 Mikalle. Mika pussittaa vaikean kaisan melkein päätyvallista kulmaan vitin nakilla 11, perään puni kulmaan ja keskikaisa ohi. Tilanne 20-35 Mikalle. Mikko kaisaa ylikeskelle, niukasti ulos kahdesta haagista. Mika viti kulmaan kaisan nakilla 7 pistettä, kaisaa kulmaan ja ohi. Tilanne 20-42 Mikalle. Peliä pelattu 25min. Mika viti keskelle, kaisan päälle kulmaan ja ei uppoa. Tilanne Mikan johto 44-20. Mikko stellaa punin ja Mika hyökkää kaisaan, joka ei uppoa. Mikko puni kulmaan ja kavennus pisteisiin 23-44. Mika puni kulmaan vitin nakilla ja tilanne  23-49. Mikan krossi viti kulmaan käkää ja Mikko punia kulmaan ja pussiin vitin nakilla, josta melkein tuli vielä kaisan nakki, pisteitä 5. Tilanne 28-49 Mikalle. Toinen seifti/valkoisen pussitus taistelu menossa, jonka  voittaa Mikko pussittamalla valkoisen eli vitin kulmaan ja perään kaisa kulmaan punin nakilla ja helpohko kaisa keskelle, niukasti ohi ja  Tilanne 42-49. Mika vastaa pussittamalla punin vitin nakilla ja siirtyy 54-42 johtoon. Mika stellaa punin keskelle ja Mikko toisen punin takana maskissa. Mikko lähtee hyökkäykseen, kaisaa yli keskelle ja läheltä käy. Mika puni keskelle ja punin nakki ja ensimmäisen framen voittoon pisteillä 60 - 42. Eka frame kesti 50min.

2. Frame ja teikkaus voitto jälleen Mikalle ja Kaisaa kulmaan ei uppoa. Mikko kaisa keskelle vitin nakilla 11-0, valkoinen keskelle punin nakilla ja tilanne 15-0.  Mika kaisa kulmaan ja kaisaa keskelle, mutta ohi. Tilanne 15-6 Mikolle. Mika vaikea luukku puni kulmaan pöydän mittaisella pakilla, mutta nakit ohi, valkoinen kulmaan ei mene, kavennus pisteisiin 15-9. Mikko siisti linkku puni kulmaan kaisan nakilla ja stelli seifti perään, Mikko johtaa 24 - 9. Mika vaikeaa pitkää kaisaa kulmaan ei mene ja kaisa jää luukulle, josta mikko pussittaa kaisan punin nakilla ja nakki puni kulmaan 15 pistettä ja johtoon 39-9.  Mika vaikea kaisa kulmaan, viti kulmaan ja helpohko kaisa keskelle ohi. Tilanne Mikolle 39-17. Mika pussittaa pitkän vaikean kaisan kulmaan ja täydellisesti keski kaisan päälle, mutta taas keski kaisa ohi. Kavennus tilanteeseen 39-23.  Heti seuraavalla lyönnillä siisti kaisa kulmaan vitin nakilla ja 3. keski kaisa ohi. Tilanne tiukka 39-34 Mikolle. Peliä pelattu noin 17min ja pelissä on jälleen seifti taistelu menossa. Mika pussittaa seifti taistelun jälkeen vitin kulmaan punin nakilla ja stellaa punin kulmaan. Tilanne 39-38. Mikko purkaa käsipallosta Mikan stellin. Mikko viti kulmaan ja punaisen stelliä aloituspäähän ei onnistu. Mikolle 41 - 38. Erää pelattu n. 30 min. Mikko valkoista kulmaan reippaalla forssilla, ei uppoa. Tästä jää Mikalle pitkä luukku puni kulmaan, joka uppoaa ja tillanne on tasan 41 - 41.  Mika runnoo voimalla punin kulmaan punin nakilla, jatko puni kulmaan ei uppoa ja Mika menee 41 - 47 johtoon. Mikko punia hiljaa kulmaan ei mene ja puni jää Mikalle, mutta tämäkään lyönti ei uppoa. Mikko puni kulmaan, kaisan nakkia haettiin ei osu, seifti ja Mikko kaventaa 44 - 47. Mika kaisa kulmaan 44 - 53 ja perään huikea piste kaisa vitin nakilla ja partti pisteet Mikalle 60 - 44. Mika Määttä finaaliin 2 - 0 tuloksella ja loistavalla pussitus pelillä. Toinen frame kesti noin 40min.

Mika Määttä: Aivan mahtavaa, en ois todellakaan uskonut että pääsen tänne Kultsalle ja että pääsen vielä finaaliin. Mikko on hallitseva mestari ja mä altavastaaja, tämä peli meni kyllä ihan yli odotusten. Ottelu oli tasainen ja olisi voinut päättyä kummin päin vain. Pelasin omien taitojen ylärajalla ja vähän ylikin. Hienoa, että taisi tulla tästä samalla MM paikkakin. Finaaliin menen iloisella mielellä nauttimaan, siitä tulee varmaan tiukka ja hyvä peli.

Mika Määttä
Takaisin tuloksiin