Makkonen Petri
60-39
1-0, 2-0, 2-1, 2-2, 3-2, 4-2, 5-2, 6-2, 6-3, 6-4, 7-4, 7-5, 8-5, 8-6, 9-6

Matikainen Casper


Pool 9-pallo Miehet Makkonen Petri - Matikainen Casper

Kisa-areenan hiljetessä (kaisa ja pyramidi pelattu loppuun) yleisön mielenkiinto siirtyi selvästi poolin puolelle. Vastakkain kaksi suomalaista huippupelaajaa, Hyvinkään Petri "Petu" Makkonen ja Espoon Casper "Cappe" Matikainen. Petun kokemus näkyy heti kahdessa ensimmäisessä erässä, mitä hän vie vakuuttavasti. Cappe pääsee kuitenkin mukaan ja kaventaa kolmannessa tilanteen kahteen yhteen. Neljäs erä oli molemmilta hankala. Paljon hyviä seiftejä ja toinen toistaan parempia purkuja. Petu lyö ohkasen päätyvallissa olevan vitosen säkkiin massella. Kutonen ylikeskelle menee ohi ja Cappe iskee tästä pelin tasoihin 2-2.

Petu menetti kahden erän johdon, mutta vastaa viidenteen aloituspartilla 3-2. Cappe yrittää vastata, mutta epäonnistuu seiskan pussituksessa. Petukin näyttää ensin lyövän seiskan ohi, mutta menee vahingossa toiseen pussiin. Kasi ja pitkä ysi pussiin, Petulle taas kahden erän johto 4-2.

Viidenteen erään Petu löi taas aloituspartin 5-2. Cappe ei puolestaan saa omasta aloituksestaan palloa ja kahdeksas erä alkoi taas seiftaillen. Petulta jäi Capelle paikka, mutta tämä ei pysty tekemään pöytää tyhjäksi vaan joutui seiftaamaan vitosen ysin taakse maskiin. Seiftitaistot kääntyi lopulta Petulle ja tämä tyhjensi pöydän 6-2.

Petun breikissä menee totuttuun tapaan taas ykkönen keskelle, mutta kitchen rule ei täyttynyt. Cappe iskeekin tästä saman tien ysin pussiin kakkosen karasta ja kavennus 6-3. Cappe lyö omasta breikistä kolme palloa säkkiin, mutta jää himpun verran maskiin seuraavalle pallolle, kakkoselle. Se kuitenkin pienellä pystyllä pussiin, mutta pakki puri totaaliseen maskiin. Kolmoseen osuma hyppykepillä, mutta Petulle jäi hyvä paikka putsata pöytä. Petulla lipsahtaa oma pussiin ja Cappe kaventaa 6-4.

Petun breikki ja taas AP -> 7-4 johtoon. Cappe sisuuntui ja iskee myös AP:n -> 7-5 kavennus. Petu ei saa tehtyä tällä kertaa AP:a, mutta Cappekaan ei pysty pöytää tyhjentää vaan joutui turvautumaan seiftiin. Se ei ihan onnistu, Petu lyö ohkaisen vitosen pussiin, kutosen yli kulmaan ja loppu oli laskettelua 8-5 johtoon ja Cappe veitsi kurkulle, kun miesten 9-pallo oli enää ainoa finaali jäljellä Kulttuuritalon illassa. Cappe putsasikin nätisti ei-niin-helpon pöydän ja kavensi pelin 8-6.

Petu aloitti ja taas Kitchen Rule jäi täyttymättä. Cappe kentälle ja pääsi hyvästä paikasta kokeilemaan pöydän tyhjennystä. Ykköseltä jäi kuitenkin melko vaikea pallo kakkoselle jonka Cappe missasi. Näin Petulle aukesi tilaisuus saavuttaa uran ensimmäinen 9-pallo SM-kulta,niinkin uskomattomalta kuin se kuulostaa. Pallo kerrallaan vuorenvarmasti pussiin ja Petu iski sen. 9-pallon Suomenmestariksi lukemin 9-6.

 

Petri Makkonen: Oli vähän hermostunutta molemmilta ja muutamia helppoja virheitä. Yleisesti ihan ok peli tulos ratkaisee. Lopussa tuli mieleen, että joskus olen ryssinyt loppuja, mutta nyt en sitä tee. Sain lopussa tehtyä hyvän lopetuksen. Koko kausi on ollut ihan ok, tämä oli kuitenkin vasta eka 9 SM voitto Kultsalla. Pari päivää huilia ja sitten Euro Tourille ja kesällä 9 MM kisaan.

 

 

 
Takaisin tuloksiin