Makkonen Petri
60-14
29-60, 53-60

Pasanen Ville


Kaisan SM-Finaali 2017: Ville Pasanen Vs. Petri Makkonen

1. Erä

Teikkausvoitto Villelle. Kaisaa kulmaan kemiläisellä, ei uppoa. Petri kaisa kulmaan, kaisa kulmaan punin nakilla, punia kulmaan ei mene. Ville puni kulmaan. Tilanne Petrille 18-3. Ville kaisaa ylikeskelle ja osuu harmittavasti etupiikkiin. Ville puni kulmaan kaisan nakilla ja kaventaa tilanteeseen 18-12. Petu tekee tussin. Valkoisen siirtelyy ja seiftailuu. Villen pitkä valkoinen liru pussitus jää piikkien väliin. Petu yrittää kaisaa keskelle, joka jää kulmapussin luukulle. Ville tekee tussin punaiseen. Petu ei saa hoikkaa kaisaa sivuvallista kulmaan. 

Ville puni kulmaan ja perään viti kulmaan, pistepuni kulmaan, puni kulmaan punin nakilla ja stellaus. Petu purkaa punin stellin. Ville johtoon 26-18. Petu kaventaa pussittamalla punin kulmaan, tilanne 26-21. Petu pussittaa hienon hiljaisen valkoisen kulmaan. Eka erää pelattu 25min. Petu pussittaa punin kulmaan kaisan nakeilla ja siirtyy 32-26 johtoon. Ville kuittaa hienolla valkoisen pussituksella. Tilanne 32-28. Petu vetää käsiapllosta punia kulmaan reippaalla paikilla ja oma mene kulmaan. Ville stellaa ja Petu purkaa. Ville pussittaa kaisan kulmaan ja siirtyy vuorostaan johtoon lukemin 34-29. Erää pelattu n. 30 min.  

Villeltä hieno hikka puni kulmaan ja luukku keskikaisan päälle ja kaisa koppaan, perään puni kulmaan, pilkkukaisa ei enää uppoa linkulla vasempaan aloituskulmaan ja Ville kasvattaa johtoasemaa tilanteeseen 46-29. Erää pelattu 35min. Ville pussittaa hienon punin kaisan nakilla 9 pisteen arvoisesti ja kaisa pyörii keskiluukulle, josta Ville ei erehdy ja kaisa mukiin ja ekan erän voittoon lukemin 60-29.

2. Erä

Petu voittaa teikkauksen ja kaisa varmasti kulmaan, kaisa keskelle, puni kulmaan, viti jää lähelle kaisaa ja vaikeahko lähileikkuu kaisa ei uppoa. Ville puni kulmaan, kaisan stelli mutta 60v pelin aplodit häiritsee Villeä ja hän tekee tussin. Petu ei rankaise, kun venytys kaisa ei uppoa kulmaan. Petun valkoisen stellaus epäonnistuu ja Ville pussittaa vitin keskelle punin nakilla ja stellaa punin kulmaan. Petu yrittää vaikeaa kaisaa kulmaan käsipallosta ja ei mene. Ville puni kulmaan ja piste puni kulmaan. Tilanne Petulle 15-13. Erää pelattu noin 10min ja menossa tiukkaa seifti taistelua muodossa vitiä kulmaan tai maseen. Ville viti kulmaan ja punin stellaus, mutta viti jää lyönnille. Petu ei kuitenkaan saa lirutus vitiä kulmaan, erä on tasan 15-15. Menossa toinen pitempi valkoisen siirtely jakso. Pelin jännitys on aistittavissa katsomoon asti ja pelaajat pelaavat todella tarkkaa seiftipeliä, kunnen Petu pussittaa vitin, mutta jatko puni ei enää uppoa, tilanne Petulle 17-15.

Erää pelattu 25min ja pallot on valleissa. Ville irroittaa yhden punin, jota molemmat yrittävät vuorotellen pussittaa. Pitkähkön seifti taistelun jälkeen Ville pussittaa vitin ja stellaa punin. Petu ei hätkähdä vaan pussittaa hienon krossipunin käsipallosta, luukun lähellä oleva jatko puni ei enää uppoa. Ville kuittaa punilla kulmaan ja ottaa vielä kaisan nakin ja siirtyy 29-20 johtoon. Pelattu n. 30min ja Ville ottaa aikalisän. Peli jatkuu ja Ville upottaa vitin keskelle punin nakilla, perään hienon punin kulmaan punin nakilla ja perään punin stelli aloituskulmaan. Tilanne Villelle 39-20. Petu purkaa stellin osumalla, päädyn kautta, Villen vitiin. 

Vuorossa on seifti taistelua ja vitin pussitusyrityksiä. Villen Petun vitin siirto maskiin epäonnistuu ja oma jää keskiluukulle. Petu ei onnistu pussituksessa. Ville onnistuu taasen pussitamalla vitin kulmaan, perään kaisan kulmaan, kaisan keskelle punin nakilla. Petu käsipallosta pistekaisa kulmaan, kaisa keskelle, kulmakaisa ei uppoa. Ville pääsee yrittämään vaikeaa partti punia kulmaan, ei uppoa. Villellä toinen ottelu puni kulmaan, eikä tämäkään mene koppaan. Petu pussitta punin kulmaan kaisan nakilla ja kaisa keskiluukulle, kaisa menee säkkiin punin nakilla, kulma kaisakin käy vielä iljettävän lähellä ja tilanne on kutkuttavan kutkuttava 53-59 Villellle.  Petu yrittää vitiä kulmaan vaikeasta venytysasennosta ja ei mene. Villelle jää kolmas partti puni alle ja tästä Ritz klubin Biljardivelho Ville Pasanen ei epäonnistu.

Ville Pasanen Suomen Mestariksi mallia 2017 2-0 voitolla Hyvinkään Petri Makkosesta, joka antoi todella hyvän vastuksen ja ansaitsee hopea mitalin.

Villen haastattelu Finaalin jälkeen

http://sm.sbil.fi/Videot/Ville-Finaali.MP4

 
Takaisin tuloksiin